16 лютого 2014

Верба Тараса Шевченка розростеться у 16-ти країнах світу


 Українська Всесвітня Координаційна Рада (УВКР) в рамках заходів із відзначення 200- річчя від дня народження Тараса Шевченка оголошує акцію «Тарасова верба».
 Метою акції є висадка пагінців-нащадків Шевченкової верби в місцях поселення української діаспори по всьому світу, повідомляє VIDIA. "Відомо, що в 1961 році в соту річницю перепоховання Кобзаря в Каневі українськими письменниками було привезено з Казахстану й урочисто висаджено в Стрийському парку Львова
пагінець верби Шевченка, що була ним особисто посаджена й вирощена на сухій землі Мангишлаку. Верба в Стрийському парку Львова збереглась до сьогодні, але вік та хвороби призвели до того, що останнім часом Тарасова верба у Львові почала сохнути і, цілком можливо, в ювілейний рік може бути зрізаною", – інформує УВКР.  Президія УВКР в погодженні з дирекцією Стрийського парку підготувала для передачі українським громадам за кордоном 200 пагінців нащадків верби, висадженої Тарасом Шевченком у засланні. З наступного тижня розпочинається передача Тарасової верби представникам українських громад за кордоном із одночасною висадкою 9 березня 2014 року, в день 200-ліття Кобзаря. Заявку на передачу саджанців Тарасової верби вже подали представники 16 країн світу. Особливо багато звернень поступає від українців, котрі проживають на території Російської Федерації.

Немає коментарів:

Дописати коментар