07 березня 2014

Львів'янин створив портрет Шевченка з 5000 цвяхів!

Львівський митець Олег Ковальський із 5000 цвяхів зробив портрет Тараса Шевченка. За фахом чоловік - інженер, це його перша велика мистецька робота.
"Створював майже три місяці, пішло майже кілограм гвіздків. Картина важка – дружина ледве підіймає. Завбільшки 1.30 на 1.80. У мене давно було бажання створити щось подібне, це дуже цікава техніка, ніхто нічого подібного в Україні не робив. Зате англійський скульптор, митець Маркус Левін робить чудові картини із цвяхів. До 200-ліття і я вирішив зробити портрет Шевченка із цвяхів. Попередньо на спеціальну дошку не наносив контури портрету, вбивав цвяхи одразу. Найважче було не помилитися - бо дірки від гвіздків псували б роботу. Потім довго треба було цвяхи коригувати, аби на портреті була схожість", – розповідає Олег Ковальський.
Роботу планує виставити в одному із музеїв чи галерей міста, де будуть проводити заходи до відзначення річниці Т. Шевченка. Після портрету Кобзаря митець планує і надалі створювати у тій же техніці інші портрети відомих українців.

1 коментар:

  1. How to make money in crypto casinos - WorkTomakemoney
    Do you use cryptocurrency like money? งานออนไลน์ Bitcoin is 1xbet one of the few cryptocurrency games that 온카지노 have a wide range of options that can make an instant and safe way of

    ВідповістиВидалити